Fietser zwaargewond bij ongeval Zutphen

Geplaatst op 15 oktober 2011, om 17:33 uur


ZUTPHEN
– Een fietser is zaterdagmiddag zwaargewond geraakt bij een aanrijding op de Graaf Ottosingel in Zutphen. De jongeman is naar het ziekenhuis gebracht.

Zie ook: – Politie zoekt getuigen van ongeval Zutphen

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Het ongeval gebeurde rond kwart over vier. De bestuurder van een grijze Volvo wilde vanaf de Polsbroek de Graaf Ottosingel op rijden. Daarbij kwam de Volvo in botsing met een zwarte Audi die over de Graaf Ottosingel reed. Door de klap draaide de Volvo om zijn as. Een jongeman die over het fietspad fietste werd door de Volvo geraakt en weggeslingerd. De fietser raakte zwaargewond en werd met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De twee inzittenden van de Volvo, een ouder echtpaar, werd ter plaatse door het ambulancepersoneel gecontroleerd. Ze hoefden niet mee naar het ziekenhuis.

De bestuurder van de Audi werd eveneens door het ambulancepersoneel nagekeken. Hij werd aangehouden en voor verhoor naar het politiebureau overgebracht. Vermoedelijk heeft de man veel te snel gereden.

De dienst verkeersongevallen analyse van de politie heeft ter plaatse sporenonderzoek ingesteld. De kruising en een gedeelte van de Graaf Ottosingel was tot na 19 uur afgesloten. De auto’s raakten dusdanig beschadigd dat deze moesten worden afgesleept.