Man aangehouden na verwonden agent - GelreNieuws.nl

Man aangehouden na verwonden agent

Geplaatst op 9 oktober 2011, om 18:35 uur

HARDERWIJK – De politie heeft vrijdagavond 7 oktober een 23-jarige man uit Harderwijk aangehouden voor het beledigen en mishandelen van een politieagent. Een agent raakte lichtgewond aan zijn hand.

De politie reageerde vrijdagavond rond 21:30 uur op een melding over een mogelijk conflict in het Hortuspark in Harderwijk. Ter plekke werd een groep van ongeveer 25 jongeren aangetroffen. Terwijl de politie bezig was enkele gegevens te noteren, kwam de 23-jarige man aanlopen.

De man negeerde het verzoek van de politie om afstand te houden. Toen een agent voor hem ging staan om hem fysiek te beletten verder te lopen, kreeg de agent meteen een duw. De agent duwde terug om afstand te creëren, en strekte vervolgens zijn arm in een poging de 23-jarige man ook op afstand te houden. De verdachte liep desondanks meteen weer op de agent af en zag kans twee van zijn vingers vast te pakken en te verdraaien. Ook uitte de man beledigingen in de richting van de agent. Hierop is de man met gepast geweld door twee agenten onder controle gebracht en aangehouden wegens het beledigen en mishandelen van een politieagent. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op. De verdachte is na verhoor zaterdag heengezonden.

Mede door deze aanhouding is het vrijdagavond niet duidelijk geworden of sprake was van een conflict in het park, en zo ja, wat er voorgevallen is.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com