Wapenveld: Politie zoekt getuigen zakkenrollerij - GelreNieuws.nl

Wapenveld: Politie zoekt getuigen zakkenrollerij

Geplaatst op 28 oktober 2011, om 15:10 uur

WAPENVELD – De politie is op zoek naar getuigen van een zakkenrollerij, gepleegd door in totaal vier personen, op woensdag 26 oktober bij een supermarkt aan de W.H. van de Pollstraat in Wapenveld. Zij kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844.

Een 61-jarige vrouw uit Nijbroek rekende rond 13.15 uur haar boodschappen af door middel van een pinbetaling. Achter haar stonden twee mannen, van wie er één vermoedelijk haar pincode heeft kunnen afkijken. Toen de vrouw haar boodschappen in de auto aan het zetten was, werd zij aangesproken door een andere man en een vrouw. Zij vroegen haar in gebrekkig Duits de weg en wisten tijdens dit gesprek de bankpas van de vrouw uit haar portemonnee te halen. De vrouw ontdekte enige tijd later dat de bankpas gestolen was. Toen zij de bank belde, om de pas te blokkeren, bleek dat er met de gestolen bankpas geld was opgenomen.

De verdachten hadden alleen een oost-europees uiterlijk en donker haar. De mannen waren 35 – 45 jaar oud. De vrouw was vrij klein, naar schatting jonger dan 20 jaar en droeg een felgekleurde jas. De politie wil graag in contact komen met getuigen. Ook adviseert zij om altijd je pincode af te dekken tijdens het pinnen.