Brand Slibverwerking Zutphen onder controle

Geplaatst op 22 november 2011, om 16:27 uur


ZUTPHEN – In verschillende compartimenten van het bedrijf GMB Slibverwerking aan de Oostzeestraat op bedrijventerrein De Mars in Zutphen heeft dinsdag brand gewoed. Volgens de brandweer raakte er niemand gewond.

De brand werd rond kwart voor elf gemeld. Volgens een woordvoerder van de brandweer zijn door de aanwezigheid van houtkrullen enkele composthopen gaan smeulen. “Er werden in totaal drie brandhaarden geconstateerd. Dat was de reden om de brandweerkorpsen van Zutphen, Gorssel, Almen en Vorden in te schakelen. Ook een hoogwerker werd ingezet”, aldus de zegsman.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De composthopen konden niet van bovenaf geblust worden. De brandweerlieden moesten de hopen omwoelen en uit elkaar trekken om bij de verschillende brandhaarden te komen. Dit ging gepaard met veel rookontwikkeling.

Kort na 13.00 uur werd het sein brandmeester gegeven. De brandweer is nog de hele middag bezig geweest met nablussen. Het is nog onduidelijk hoe de brand heeft kunnen ontstaan. “Mogelijk is er iets fout gegaan bij de productie”, aldus de woordvoerder. Over de omvang van de schade kon hij nog geen uitspraak doen.

foto’s Leo van ‘t Hul/112Deventer.nl en Nicolaas Kerkmeijer