Nog veel vragen over moord Twello

Geplaatst op 18 januari 2012, om 07:18 uur

TWELLO – De politie heeft nog steeds veel vragen over de moord op de 52-jarige Frans Harks uit Twello. Dat bleek dinsdagavond in een uitzending van Opsporing Verzocht. De Twellonaar werd op dinsdag 22 november dood aangetroffen op het Zwarte Pad in zijn woonplaats.

Het lichaam van de man werd die ochtend rond 08.00 uur gevonden door twee joggende vrouwen. De vrouwen hadden geen telefoon bij zich en renden terug naar de bewoonde wereld. Ze spraken een toevallig voorbij rijdende fietsster aan en belden met haar telefoon 112. Op dat moment zagen ze een man wegfietsen. De politie wil graag met die man spreken. Verder is de politie benieuwd of iemand bij het Zwarte Pad een mes heeft gevonden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

In de omgeving waar de man is gevonden, zijn bandensporen aangetroffen. Ook lagen er sigarettenpeuken en een lege drankfles. Het lijkt er dus op dat daar iemand, of misschien wel meerdere mensen, langere tijd heeft gestaan. Het zou kunnen dat deze persoon iets heeft gezien dat te maken heeft met de moord.

De politie is verder op zoek naar een rood petje met een Nike-logo aan de zijkant. Het is misschien ergens in Twello of Deventer weggegooid. De politie wil ook graag meer weten over het leven van Harks, zoals met wie hij omging. Hij woonde in een opvanghuis in Twello. Hij was regelmatig in de binnenstad van Deventer te vinden, waar hij coffeeshops bezocht. Begin december werd er een verdachte aangehouden, maar die werd na een aantal dagen weer vrijgelaten.

De politie had zo’n 20.000 mensen een sms-bericht gestuurd met de vraag naar Opsporing Verzocht te kijken. Volgens politiewoordvoerster Esther Naber waren er dinsdagavond naar aanleiding van de uitzending zo’n 10 tips binnengekomen. Deze zullen op bruikbaarheid worden onderzocht. Mensen met tips kunnen nog altijd contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900-884.