Vader was al bang voor drama Terwolde

Geplaatst op 18 januari 2012, om 13:18 uur

TERWOLDE – Ron Driedonks, vader van de vermoorde Joey en Jayden (7 en 10 jaar), zag gisteren zijn ergste nachtmerrie bewaarheid worden. De broertjes werden dood aangetroffen in een huisje op recreatiepark De Scherpenhof in Terwolde.

Meerdere malen, zo benadrukte hij tegenover De Telegraaf, had hij bij de politie en jeugdzorg gemeld dat hij bang was dat de labiele moeder Debby, van wie hij was gescheiden, de jongens en zichzelf wat aan zou doen. Volgens hem deed niemand iets. “De kinderen hadden bij mij moeten zijn”, aldus Driedonks. Hij is door de politie opgevangen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Het gezin was bekend bij Jeugdzorg in Rotterdam. In 2010 hebben de ouders van de jongens ondersteuning gevraagd bij de opvoeding, meldt het bureau.

De moeder, die zichzelf ernstig verwondde, is volgens een politiewoordvoerder inmiddels buiten levensgevaar. Ze wordt door de politie gezien als verdachte. Volgens Ron zou zijn ex-vriendin grote psychische problemen hebben. “Ze is vroeger geestelijk en lichamelijk mishandeld, kwam daarvoor ook bij instanties. Tussen ons ging het gewoon niet meer. Als je elke dag bonje hebt, is het beter om weg te gaan. Ook voor de kinderen. Maar daarna is het alleen maar slechter gegaan. Ze kon het niet verkroppen, zei: “Ik zal je het leven zuur maken”. Ze heeft ook al twee keer een zelfmoordpoging gedaan. En ze heeft mij ervan beschuldigd dat ik mijn zoontjes mishandelde”, zei hij tegen het Algemeen Dagblad.

De nieuwe vriend van de moeder trof het gruwelijke tafereel maandagnacht rond één uur aan. Hij belde direct de hulpdiensten, maar toen die bij het witte huisje kwamen, bleken de kinderen dood. Zij lagen naast elkaar, aldus de Telegraaf. De 41-jarige Debby, die uit Spijkenisse komt, was sinds kort met de kinderen in het huisje ingetrokken. De kinderen zaten op basisschool De Bongerd in Terwolde.

Zie ook:
– School herdenkt kinderen drama Terwolde
– Kinderen dood bij familiedrama in Terwolde