Politie: jaarwisseling zonder grote incidenten - GelreNieuws.nl

Politie: jaarwisseling zonder grote incidenten

Geplaatst op 1 januari 2012, om 10:43 uur


REGIO
– De jaarwisseling is beheersbaar en zonder grote incidenten verlopen. Er hebben er zich geen incidenten voorgedaan waarbij grote inzet van politieagenten noodzakelijk was. Dat meldde meldde een woordvoerder.

Hulpverleners konden hun werk doen en zijn daarbij niet gehinderd. Vijf personen zijn aangehouden voor belediging van een agent.

Veluwe
Surveillerende agenten reden rond 05:10 uur over de Stationsstraat in Ermelo. Toen zij langs een groepje jongeren reden is er een bierflesje naar de politieauto gegooid. Agenten zagen dat het flesje door een meisje gegooid was. Het 19-jarige meisje uit Ermelo is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Bij een uitgaansgelegenheid aan de Flevoweg in Harderwijk is rond 03:45 uur een 21-jarige jongen uit Rotterdam geslagen en geschopt. Ook zou hij met een glas gestoken zijn. Agenten kwamen ter plaatse en hebben een 23-jarige man uit Harderwijk aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en voor nader verhoor ingesloten. De man uit Rotterdam is naar het ziekenhuis overgebracht. Hij had onder andere een gebroken neus opgelopen.

Apeldoorn
Surveillerende agenten reden rond 00:15 uur over de Wilhelmina Druckerstraat. Ter hoogte van de Asselsestraat is er vanaf een flat een flesje op de autoruit gegooid. De agenten raakten niet gewond. Er is een onderzoek ingesteld maar er is niemand aangehouden.

Een 21-jarige Apeldoorner wilde rond 21.30 uur een speeltoestel op het Vogelplein in de brand steken. Een 43-jarige man wilde daar een stokje voor steken en sprak hem aan. Er ontstond een conflict waarbij de 21-jarige man de 43-jarige met een balk geslagen zou hebben. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De 21-jarige Apeldoorner kon de jaarwisseling in de cel doorbrengen. De 43-jarige man is naar het ziekenhuis overgebracht.

De politie heeft een 17-jarige jongen aangehouden die een 45-jarige man had mishandeld. De jongen maakte deel uit van een groep van zeven jongens die tuinschuttingen aan het Holtrichtersveld in Apeldoorn vernielden. Drie van hen sloegen het slachtoffer nadat hij verhaal kwam halen over de vernielde schuttingen. Toen de agenten ter plaatse kwamen konden zij de 17-jarige Apeldoorner aanhouden. Zijn vrienden wisten te ontkomen.

Een 27-jarige man en een 26-jarige vrouw uit Apeldoorn hebben een nacht in de cel doorgebracht nadat ze werden aangehouden voor vernieling. Ze waren met een groep onderweg en bliezen met vuurwerk verkeersborden op aan de Rademakersdonk in Apeldoorn.

IJsselstreek
Een agressieve Zutphenaar is rond één uur aangehouden nadat hij een ruit en een deur van het Spittaalziekenhuis had vernield. Toen agenten de 42-jarige man wilden aanhouden, verzette hij zich hier tegen. De Zutphenaar is overgebracht naar het politiebureau.

Achterhoek
Op een camping bij Groenlo is rond middernacht een Duitse man drie vingers kwijt geraakt bij het afsteken van vuurwerk. Hij is door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Arnhem-Veluwezoom
De meeste aanhoudingen in Arnhem vonden plaats in het uitgaanscentrum. Daar deden zich geen grote incidenten voor. De verdachten zijn aangehouden voor belediging, (eenvoudige) mishandeling, niet voldoen aan bevel of vordering en bedreiging. Twee verdachten werden in de Pauwstraat aangehouden in het bezit van een alarmpistool. Het betreffen twee mannen uit Amersfoort van 25 en 30 jaar oud.

Op de Valckenierstraat in Arnhem vond een autobrand plaats. In Arnhem-Zuid hebben meerdere woninginbraken plaats gevonden. Bewoners die na de jaarwisseling thuis kwamen, ontdekten dat er ongenode gasten in hun woningen waren geweest.

In Arnhem-Zuid heeft korte tijd brand gewoed in een kapperszaak aan de Kroonsewal. De gehele zaak is zwartgeblakerd en de waterschade is ook aanzienlijk. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken. Door een getuige is gemeld dat mogelijk drie personen betrokken waren bij de brandstichting. De politie stelt nader onderzoek in.

[jwplayer mediaid=”53239″]

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com