Duo aangehouden voor stropen damherten

Geplaatst op 29 februari 2012, om 15:52 uur

APELDOORN – Boswachters van Natuurmonumenten hebben afgelopen zondag mede door een tip in het Deelerwoud in de gemeente Apeldoorn twee jongemannen uit Oss opgepakt voor stroperij en er zijn drie dode damherten gevonden.

Eind vorig jaar was er in het Deelerwoud een dood edelhert gevonden. Duidelijk was dat het dier was neergeschoten. De boswachters van het Groennetwerk Apeldoorn en van de politieregio Gelderland-Midden waren bezig grip te krijgen op de stroperij van onder andere damherten in de omgeving van het Deelerwoud. Besloten werd om extra te surveilleren.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Zondagmiddag kregen surveillerende boswachters een tip dat er vermoedelijk gestroopt werd. Bij het onderzoek naar de stropers werden in het Deelerwoud vlakbij de Woeste Hoeve de twee mannen  van 21 en 22 jaar aangehouden.

In hun omgeving vonden de boswachters drie dode damherten die kort daarvoor met een kogelgeweer geschoten waren. In de auto van het duo werd ondermeer bloed en delen van munitie aangetroffen. Een geweer werd niet gevonden.

Beide mannen werden ingesloten voor verhoor en na een paar dagen weer in vrijheid gesteld. De politie Noord- en Oost-Gelderland doet technisch onderzoek naar de sporen die in de auto en het veld zijn aangetroffen.