Apeldoornse krattendief gepakt door camera - GelreNieuws.nl

Apeldoornse krattendief gepakt door camera

Geplaatst op 28 maart 2012, om 15:34 uur

APELDOORN – Bij een woning aan de Robert Kochstraat in Apeldoorn waren een aantal keren lege bierkratten vanuit de tuin gestolen. De bewoner hing een camera op en met succes. De dief, een 28-jarige man zonder vaste woonplaats kon dinsdagavond worden aangehouden.

Een oplettende buurman belde de bewoner zondagmiddag 26 februari toen hij iets verdachts zag bij de tuin van de man. Er waren eerder lege kratten gestolen en de bewoner had daarom een camera opgehangen. Na het telefoontje van de buurman reed de man direct naar huis. Onderweg kwam hij de dief met bierkratten achterop zijn fiets tegen. Toen hij de man aansprak liet de dief de kratten vallen wist hij te ontkomen. De beelden gaf de man aan de politie.

Op de camerabeelden herkenden enkele agenten de man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Maandagavond zagen surveillerende agenten dat de man lag te slapen in het portiek van een appartementencomplex aan de Burgemeester Des Tombeplein. Dinsdag in de middag is de verdachte met een dagvaarding op zak heengezonden. Hij moet zich dinsdag 3 juli voor de rechter verantwoorden.