Politie op zoek naar zakkenrolsters A’doorn

Geplaatst op 15 maart 2012, om 16:31 uur

APELDOORN – De politie is op zoek naar twee vrouwen die maandagmiddag de portemonnee van een 74-jarige vrouw uit Apeldoorn hebben gestolen. Er zijn donderdag foto’s van de vrouwen op de website www.depolitiezoekt.nl geplaatst.

Het incident deed zich voor rond 14.00 uur. De 74-jarige vrouw stond in een koelvak te kijken toen een van de vrouwen naast haar kwam staan en voor haar langs reikte om iets te pakken, vermoedelijk met de intentie de oudere vrouw af te leiden. Tegelijkertijd haalde de andere vrouw de portemonnee van de 74-jarige vrouw uit haar handtas. Bij de kassa merkte de vrouw op dat haar portemonnee uit haar tas verdwenen was. In de portemonnee zaten diverse pasjes en geld. Op de camerabeelden van de supermarkt is te zien dat beide verdachten vrijwel gelijktijdig de winkel verlaten zonder boodschappen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Later zijn enkele pasjes uit de gestolen portemonnee teruggevonden in de winkel, maar daar zat de pinpas niet bij. De 74-jarige vrouw heeft de pinpas meteen laten blokkeren. Ook de portemonnee zelf, en het geld, zijn niet gevonden.

De vrouwen die van de diefstal worden verdacht hebben beide een getinte huid en een Oost-Europees uiterlijk en zijn ongeveer 1.60 – 1.65 m lang. De jongste vrouw is naar schatting rond de 20 jaar oud, heeft een tenger postuur en droeg haar zwarte, steile haar in een knot. Ze droeg afgelopen maandag een donkere, zwarte jas tot op de heup, een strakke, donkerblauwe spijkerbroek en een zwarte schoudertas. De andere vrouw is naar schatting 35 – 40 jaar oud en heeft zwart, golvend haar tot net over de schouder. Zij droeg een zwarte, lange jas, een shirt met zwarte en witte accenten aan de bovenzijde en een zwarte handtas.

Getuigen worden verzocht zich bij de politie te melden via 0900-8844.