Vier winkeldieven aangehouden in Apeldoorn - GelreNieuws.nl

Vier winkeldieven aangehouden in Apeldoorn

Geplaatst op 14 maart 2012, om 22:47 uur

APELDOORN – De politie heeft dinsdag met meerdere agenten in burger toezicht gehouden op eventuele zakkenrollers en winkeldieven in het centrum van Apeldoorn. Er zijn vier verdachten aangehouden.

De politie probeert met gerichte controles het aantal winkeldiefstallen en gevallen van zakkenrollerij in Apeldoorn terug te dringen. Het was redelijk druk in de stad en de actie bleek niet voor niets.

De eerste verdachte werd rond 11.30 uur net buiten een warenhuis gezien. Agenten besloten hem te volgen, toen de man het warenhuis in ging. De verdachte nam kleding mee zonder af te rekenen. De 42-jarige Apeldoorner werd aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

In de middag werden een 47-jarige man uit Apeldoorn en 44-jarige vrouw uit dezelfde woonplaats aangehouden. Zij hadden onder meer kleding en een tas weggenomen uit twee verschillende winkels. Het duo is overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. Beide verdachten kregen een boete van € 250,- opgelegd. Hiermee is de zaak afgehandeld.

Naast de gerichte actie, kwam er die ochtend een melding van een winkeldiefstal bij de een ander warenhuis op de Hoofdstraat. Een 29-jarige vrouw uit Apeldoorn was door beveiligers staande gehouden toen zij de winkel met kleding verliet, zonder deze te betalen. Agenten namen de verdachte mee naar het politiebureau voor nader verhoor. De gestolen kleding is in beslag genomen en teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com