Fietser zwaargewond bij ongeval Heelweg

Geplaatst op 18 maart 2012, om 15:20 uur


HEELWEG
– De politie stelt een onderzoek in naar een ongeval tussen een auto en een overstekende fietser op de Twenteroute onder Heelweg. Hierbij raakte de fietser, een 78-jarige man uit Varsseveld dusdanig gewond dat hij in kritieke toestand in het ziekenhuis in Nijmegen is opgenomen.

De aanrijding werd op zondag omstreeks 13.20 uur gemeld. Het was direct duidelijk, dat de bij het ongeval betrokken fietser zwaar gewond was. Er werd dan ook een traumahelikopter opgeroepen.

Bij de komst van de hulpverleningsdiensten bleken omstanders eerste hulp te hebben verleend. Uit een eerste onderzoek komt naar voren dat het slachtoffer uit de richting van zijn woonplaats de rijbaan heeft willen oversteken.

Kennelijk heeft hij een naderende automobilist, die richting Lichtenvoorde reed, niet opgemerkt. Deze bestuurder heeft geprobeerd om een aanrijding te voorkomen maar dit heeft niet mogen baten.

Na te zijn gestabiliseerd is het slachtoffer per traumahelikopter naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen vervoerd. Zijn toestand is kritiek.

De politie heeft de vrouw van het slachtoffer op de hoogte gebracht van het ongeval en voor haar en de inzittenden van de auto wordt slachtofferhulp geregeld.

De verkeersongevallendienst van de politie stelt een onderzoek in. Het verkeer op de Twenteroute is via de ventweg omgeleid en de hoofdrijbaan is rond 15.15 uur weer vrijgegeven.

[jwplayer mediaid=”63802″]

Videobeelden: Omroep Gelderland