Man opgepakt voor verkrachting in Arnhem - GelreNieuws        

Man opgepakt voor verkrachting in Arnhem

Geplaatst op 28 april 2012, om 15:23 uur

ARNHEM – De politie heeft zaterdag een 43-jarige man uit de gemeente Rheden aangehouden. Hij wordt verdacht van de ernstige dubbele verkrachting, precies een week geleden in Arnhem-Zuid. Een DNA-match bracht de politie op het spoor van de man. Hij is in verzekering gesteld.

In de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 april, tussen 04.15 en 07.00 uur, werd een 24-jarige vrouw verkracht. Dit gebeurde in een steegje van de Nijhoffstraat. Het slachtoffer werd vervolgens meegenomen naar het Sonsbeekpark waar de dader zich nogmaals vergreep aan de vrouw. Het incident bracht veel onrust teweeg. De politie startte meteen een grootschalig onderzoek.

Sinds vorige week zaterdag zijn er 25 mensen bezig met het onderzoek. De politie startte die zaterdag direct met een uitgebreid buurtonderzoek. Afgelopen vrijdag werden flyers huis aan huis verspreid in de directe omgeving waar de beide misdrijven plaatsvonden. In de flyer werd een oproep tot getuigen gedaan.

De politie onderzoekt ook of de man voor andere zedenzaken in aanmerking komt. In de woning van de man werd zaterdag sporenonderzoek gedaan.