Politie pakt Oost-Europese inbrekers op A28

Geplaatst op 8 april 2012, om 14:57 uur

HARDERWIJK – Op de A28 heeft de politie zaterdagavond een auto van de weg gehaald met daarin twee Oost-Europeanen van 24 en 45 jaar oud. De twee hadden vermoedelijk eerder op de avond ingebroken in een woning in Nunspeet.

Toen de mannen een stopteken kregen gingen zij wel rustiger rijden, maar stopten niet. Hierop zette de politie de sirenes en zwaailampen aan, waarna de bestuurder na ruim een kilometer alsnog stopte, net voor de afslag Harderwijk. De mannen konden geen identiteitsbewijs tonen en zijn aangehouden. Ook vanwege de inbrekerswerktuigen in de kofferbak. De twee vermoedelijke inbrekers en hun auto zijn naar het politiebureau gebracht.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Bij nader onderzoek in de auto en fouillering van de mannen, werd ondermeer de gestolen pinpas gevonden en bleken de mannen een groot geldbedrag bij zich te hebben. De pinpas was afkomstig van iemand uit Nunspeet. Toen de politie deze woning controleerde, bleek er net ingebroken te zijn. De bewoners waren niet thuis en hadden de inbraak nog niet ontdekt. De twee verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. Het geld wat ze bij zich hadden is in beslag genomen. De politie onderzoekt of de twee meer inbraken hebben gepleegd.