Zutphenaar redt kind (2) uit vijver Warnsveld

Geplaatst op 1 mei 2012, om 14:05 uur

WARNSVELD – Een 44-jarige Zutphenaar heeft maandag tijdens Koninginnedag een 2-jarig plaatsgenootje gered. Het kind was in Warnsveld aan de aandacht van zijn ouders ontsnapt en in een vijver terechtgekomen. Het jongetje is ter observatie naar het ziekenhuis overgebracht.

De Zutphenaar was samen met zijn gezin op weg naar de rommelmarkt in Warnsveld. Bij een vijver aan de Vordensebinnenweg zagen zij plotseling een kind in het water liggen. De man bedacht zich geen moment en sprong met zijn kleren aan in het water en haalde het kindje er snel uit.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Aangezien het jongetje niet bewoog, klopte de Zutphenaar het op de rug, waarna het kind water uitproestte en begon te huilen. Een omwonende schakelde de hulpdiensten in en met handdoeken werd het jongetje warm gehouden. Een ambulance heeft het kind voor controle naar het ziekenhuis in Zutphen gebracht.

De vader had van de vermissing al melding gemaakt bij de organsiatie van de markt. Het kind was in de drukte aan de aandacht van zijn ouders ontsnapt.