Aanhoudingen na beledigingen

Geplaatst op 11 februari 2013, om 16:55 uur

‘S HEERENBERG – De politie hield zondagavond op verschillende locaties in ’s Heerenberg in totaal vijf carnavalsvierders aan. Vier voor belediging en één persoon na verstoring van de openbare orde.

Omstreeks 19.45 uur gingen meerdere politie-eenheden naar de Kerkstraat. Daar was een groep die zich vervelend gedroeg. Het ging met name om twee mannen die na meerdere waarschuwingen inmiddels voor de tweede keer uit een horecagelegenheid waren gezet omdat zij andere bezoekers lastig vielen. Een 35-jarige inwoner van Winterswijk werd aangehouden nadat hij een politieman beledigde. Een 21-jarige inwoner uit dezelfde plaats begon zich ermee te bemoeien en voldeed niet aan de oproep van de politie om weg te gaan. Toen ook hij richting een agent beledigingen uitte werd de 21-jarige meteen aangehouden. Bij zijn aanhouding pleegde de man de nodige verzet.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Op de Marktstraat gedroeg een 21-jarige man uit Doetinchem zich, zichtbaar onder invloed van alcohol, rond 22.30 uur zodanig agressief dat beveiligers politie erbij haalden. De man was kort daarvoor uit een café gezet omdat hij binnen vervelend gedrag had getoond. De agenten zagen dat er buiten diverse personen bovenop de 21-jarige zaten die hem met moeite in bedwang konden houden. De verdachte is voor verstoring van de openbare orde aangehouden en geboeid overgebracht naar het politiebureau.

Op de Markstraat respectievelijk de Molenstraat werden nog twee personen aangehouden na belediging van een politieambtenaar in functie. Het gaat om een 34-jarige vrouw uit Winterswijk en een 21-jarige man uit Doetinchem.
Alle aangehouden verdachten zijn verhoord en daarna in vrijheid gesteld. Proces-verbaal tegen hen wordt opgemaakt.