Feestje eindigt in uitslaande woningbrand

Geplaatst op 17 februari 2013, om 07:14 uur

HARDERWIJK – In de nacht van zaterdag op zondag is een jeugdfeestje geëindigd in een uitslaande woningbrand in Harderwijk. Niemand raakte gewond.

De eerste melding kwam omstreeks 23:25 bij de brandweer binnen van een schoorsteenbrand aan de Holzstraat. De buurman had de brand ontdekt. In de betreffende woning was een feestje bezig van de kinderen, terwijl de ouders op vakantie waren.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Toen de brandweer ter plaatse was, gingen ze met behulp van de hoogwerker het schoorsteenkanaal vegen terwijl er binnen een controle werd uitgevoerd naar mogelijke uitbreiding van het vuur. Al snel constateerden de brandweerlieden dat er een hittebron op zolder was. Omdat de brand erg hevig was, is er met meerdere stralen vanaf verschillende kanten aangevallen. De brand breidde zich echter in een rap tempo uit tot een uitslaande woningbrand die de bovenverdieping en de zolder compleet verwoestte. De brandweer is tot vroeg in de ochtend bezig geweest met nablussen. De buren aan de linker en rechter kant hebben in het huis grote schade opgelopen.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend, het Team Brand Onderzoek (TBO)  doet onderzoek naar de oorzaak.

Video: Delwelfotografie.nl

[jwplayer mediaid=”86098″]