Inbrekers op de vlucht na inbraak

Geplaatst op 21 maart 2013, om 17:44 uur

APELDOORN – De politie heeft donderdagmiddag een jongeman aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een inbraak in een woning aan de Laan van Kerschoten. Twee verdachten zijn nog voortvluchtig, een deel van de buit is terecht.

De politie kreeg omstreeks 13.30 uur een melding dat er inbrekers waren betrapt en dat zij in een kleine lichtgroene auto gevlucht waren. Diverse politie-eenheden stelden een onderzoek in en de bewuste auto werd rijdend op de Europaweg aangetroffen. De bestuurder stopte bij het zien van de politie en één inzittende kon direct worden aangehouden. De twee anderen gingen er vandoor.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Het gaat om twee getinte jongemannen, de ene ongeveer 1.75 m met een donkere gewatteerde jas. De ander is iets kleiner. Een Burgernetbericht en tweets hebben wel tips opgeleverd maar het duo is nog niet aangehouden.

De verdachte is ingesloten en een deel van de buit is in de auto aangetroffen. De auto is in beslag genomen en het onderzoek naar de twee andere mannen wordt voortgezet.