Politie krijgt een nieuw uniform

Geplaatst op 8 maart 2013, om 08:28 uur

REGIO – Minister Opstelten heef na overeenstemming met de korpsleiding en bonden besloten, dat de Nederlandse politie in 2014 een nieuw operationeel uniform krijgt. Een uniform met meer functionaliteit, uitstraling en comfort.

Naast het nieuwe uniform krijgt elke agent ook een soepel en comfortabel veiligheidsvest. Het uniform is blauw en heeft een gele bies.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Na een gedegen onderzoek in de samenleving en een landelijke interne enquête, kan de politie zich opmaken voor een nieuw en modern operationeel uniform. Van de 33.124 respondenten, uit het interne onderzoek, sprak 65% zich uit voor uniform 1, het uniform met de gele striping. Het overgrote deel sprak daarnaast de voorkeur uit voor de polo in combinatie met de cap.

De functionele eisen van deze producten zijn in overleg met de gebruikers vastgesteld. Eind maart start de Europese aanbesteding voor het overgrote deel van de producten. De aanbesteding van de broek is inmiddels afgerond en voor het veiligheidsvest start in mei de draagproef.

Conform de planning wordt de eerste eenheid vanaf april 2014 in het nieuwe uniform gekleed.