Jongen uit Groenlo in elkaar geslagen - GelreNieuws        

Jongen uit Groenlo in elkaar geslagen

Geplaatst op 9 juni 2013, om 12:42 uur

ARNHEM/GROENLO – In de vroege ochtend van zondag zijn vier verdachten aangehouden voor zware mishandeling van een 18-jarige jongen uit Groenlo. Die vond even daarvoor plaats op de Nelson Mandelabrug. Bij de aanhoudingen is een politiehond ingezet.

Omstreeks 04.30 uur kreeg de politie een melding dat er op de Nelson Mandelabrug zojuist iemand in elkaar was geslagen door vier personen. Zij zouden vervolgens zijn weggelopen in de richting van Arnhem-Zuid. Een getuige wist een signalement aan de agenten door te geven.

Er werd direct met meerdere eenheden in de omgeving gezocht. In het park bij de Wandijk werden de vier lopend aangetroffen. Bij het zien van de politie, splitsten zij zich op en gingen er vandoor. Eén van de verdachten rende de uiterwaarden in. Met behulp van een politiehond is hij het water uitgehaald en aangehouden. Twee andere verdachten werden even later door de politiehond in de struiken aangetroffen. De vierde verdachte hield zich verderop schuil in het struikgewas.

Het slachtoffer is met onbekende verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De verdachten, Arnhemmers in de leeftijd van 19 tot 21 jaar, zijn ingesloten in het politiebureau voor nader onderzoek.