Jongen belaagd om horloge in Ulft

Geplaatst op 25 juli 2013, om 18:38 uur

ULFT – De politie zoekt getuigen van een beroving die op dinsdag plaatsvond op de laatste kermisdag in Ulft, aan de Kanunnik de Vriesstraat.

Een 15-jarige jongen uit Ulft liep met enkele vrienden over de Kanunnik de Vriesstraat toen hij ter hoogte van de school werd aangesproken door drie jongens, waarvan één een fiets bij zich had. De vrienden van de 15-jarige liepen door omdat ze dachten dat de 15-jarige de jongens kende. De drie jongens knoopten eerst een praatje aan, maar bleken al snel uit op het horloge van de 15-jarige. Zij pakten de jongen vast en probeerden hem zijn horloge af te pakken. Deze wist zich eerst nog los te rukken en wilde weglopen, maar werd vervolgens tegen de grond gewerkt en geslagen. Op dat moment naderden vanuit de richting van de Ketelstraat twee mensen met een hond die naar de jongens riepen, wat zij aan het doen waren. Hierop liet het trio de jongen los en gingen zij er uiteindelijk zonder buit vandoor.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De 15-jarige heeft de twee mensen met de hond niet meer gesproken en is zelf teruggelopen naar het kermisterrein. De volgende dag is de politie geïnformeerd. De politie wil wel heel graag alsnog in contact komen met deze twee getuigen.

Ook als er andere mensen zijn die iets van dit voorval hebben gezien, hoort de politie het graag via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

De drie belagers van de jongen zijn alle drie vermoedelijk blank en tussen de 16 en 18 jaar oud. Twee jongens zijn ongeveer 1.80/1.85 m lang en hebben een normaal postuur en blond, kort haar. De derde jongen is een kop kleiner, wat steviger van postuur en heeft zwart haar.