Werkstraf na brandstichting basisschool Arnhem - GelreNieuws.nl

Werkstraf na brandstichting basisschool Arnhem

Geplaatst op 9 juli 2013, om 20:53 uur

ARNHEM – Het OM eist een werkstraf van 130 uur en een voorwaardelijke jeugddetentie van 6 maanden, met een proeftijd van 2 jaar, tegen een 16-jarige jongen en een 17-jarige jongen, beiden uit Arnhem. De twee worden verdacht van brandstichting in een scholencomplex in Arnhem in de nacht van 31 december op 1 januari.

De officier vraagt als bijzondere voorwaarde dat de verdachten tussen 31 december 2013 0.00 uur en 1 januari 2014 8.00 uur in de woning van hun ouders moeten verblijven.

Op 1 januari 2013 brak brand uit in de basisschool ‘De Kringloop’ aan het Breezandpand in Arnhem. Een deel van de school werd daarbij volledig in de as gelegd. In het onderzoek werden aanvankelijk acht jongeren verdacht van betrokkenheid bij de brand. Uiteindelijk bleek, dat twee van hen verantwoordelijk waren voor de brand. Zij worden er van verdacht dat zij vuurwerk de school in hebben geschoten door een kapot gemaakte ruit, waarna de brand is ontstaan. De strafzaak tegen de twee jongens is vandaag, in verband met de leeftijd van de verdachten, achter gesloten deuren behandeld bij de rechtbank Gelderland, locatie Arnhem. Omdat de verdachten minderjarig zijn, worden er geen verdere inhoudelijke mededelingen gedaan over de strafzaak.

Zie ook:

Grote brand in scholencomplex Arnhem

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com