Zwaar weer zorgt voor overlast

Geplaatst op 28 juli 2013, om 05:41 uur

REGIO – In de nacht van zaterdag op zondag zijn stevige regen- en onweersbuien over de regio getrokken. Op verschillende plaatsen was sprake van forse wateroverlast en stormschade.

De eerste meldingen kwamen vanaf 1.30 uur bij de hulpdiensten binnen. Zij zijn geruime tijd bezig geweest om alle meldingen af te werken.

In Rheden was de bliksem ingeslagen in de geluidsinstallatie van het station. Het gesuis van de geluidsboxen heeft buurtbewoners geruime tijd uit hun slaap gehouden. De Doesburgse brandweer moest in actie komen om een boom van de weg verwijderen op de Bingerdenseweg.

Op de A348 bij Velp kregen een man en een vrouw de schrik van hun leven toen de bliksem op de A348 insloeg in hun rijdende auto. De brandweer uit Rheden moest er aan te pas komen om de inzittenden te bevrijden. In Velp heeft op de IJsselstraat een grote top van een boom nodige schade veroorzaakt toen die terecht kwam op geparkeerde auto’s. De brandweer van Arnhem is ook de hele nacht bezig geweest om meldingen af te werken van wateroverlast.

Op de Krommedijk in Klarenbeek was, waarschijnlijk door blikseminslag,  een brand uitgebroken in een stal. Vermoedelijk zijn negen varkens daarbij om het leven gekomen. Dat meldt VNOG.

Ook in de Liemers waaronder Zevenaar ging het goed mis. Straten stonden blank, waaronder de Grietsestraat die lange tijd onder water stond.

Heeft u foto’s van het noodweer? Mail ze naar [email protected]