Jongen mishandelt winkelier in Doesburg

Geplaatst op 1 augustus 2013, om 11:44 uur

DOESBURG – Een Doesburgse winkelier is woensdagmiddag 31 juli door een jongeman mishandeld nadat hij een meisje betrapt had op winkeldiefstal. Hij werd aangevallen door de jongeman.

De winkelier kreeg rond 15.00 uur twee meisjes en een oudere vrouw in zijn winkel aan de Meipoortstraat. Hij zag, dat één van de meisjes een wijnstopper wegnam, waarna beide meisjes de winkel verlieten. De oudere vrouw bleef achter. De eigenaar ging achter het duo aan, sprak hen aan en nam hen mee naar binnen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Op een gegeven moment kwam er een jongeman de winkel binnen. Hij hoorde duidelijk bij het groepje. Er werd in een buitenlandse taal gesproken en op een gegeven moment werd de winkelier weggeduwd en door de jongeman vastgegrepen. De meisjes en vrouw namen op dat moment de benen en de jongeman ging er ook vandoor. De winkelier raakte gelukkig niet ernstig gewond.

De gewaarschuwde politie heeft een onderzoek ingesteld, maar het groepje niet meer aangetroffen. Het ging om lichtgetinte mensen. De meisjes waren tussen de 14 en 16 jaar en ongeveer 1.70 m. Ze hadden zwart haar. De moeder wordt op 40 jaar geschat en had en fors postuur. De jongeman is rond de 20 jaar en had een opvallend kapsel. Hij heeft zwart haar dat opgeschoren is aan de zijkant en bovenop langer. Mogelijk zijn zij in een grijze auto er vandoor gegaan.