Politie zoekt getuigen mishandeling

Geplaatst op 18 november 2013, om 19:52 uur

WINTERSWIJK – De politie onderzoekt een mishandeling die zaterdagavond rond 21.45 uur plaatsvond aan de Stationsstraat in Winterswijk. Een 15-jarige jongen zou door een groep van circa acht jongens geschopt en geslagen zijn. De aanleiding voor de mishandeling wordt nog onderzocht door de politie.

De 15-jarige jongen is direct na de mishandeling zelf naar het politiebureau gelopen voor hulp. Hij verklaarde dat hij op de Stationsstraat een praatje maakte met twee andere jongens, toen hij ineens een aantal jongens aan hoorde komen rennen, die hem meteen belaagden. Ook meerdere andere jongens zouden erbij gekomen zijn en de 15-jarige geschopt en geslagen hebben. De jongen is na aangifte te hebben gedaan op het politiebureau met een familielid op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis gegaan, waar hij ter controle een nacht moest blijven.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Twee 19-jarige jongens uit Winterswijk zijn zondagochtend thuis aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de mishandeling. Zij zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De politie onderzoekt nog wie er verder betrokken waren bij de mishandeling en sluit meer aanhoudingen niet uit.

De politie heeft al enkele getuigen gesproken, maar meer getuigenverklaringen zijn nog zeer welkom. Als iemand iets van deze mishandeling gezien heeft of er meer over weet, hoort de politie het graag via 0900-8844.