Gewelddadige winkeldieven ingerekend

Geplaatst op 16 januari 2014, om 20:27 uur

OOSTERBEEK – In Oosterbeek zijn woensdagmiddag twee mannen aangehouden na winkeldiefstal. Beiden stribbelden hevig tegen toen het personeel ingreep. Een van de aangehouden verdachte raakte zelf gewond en moest naar het ziekenhuis.

Omstreeks 15.20 uur betrapte winkelpersoneel van een supermarkt aan de Pastoor Bruggemanlaan een 36-jarige man uit Beekbergen toen die aan de haal ging met een hoeveelheid vleeswaren. Nadat hij zonder te betalen de kassa was gepasseerd greep het personeel in. De man begon echter om zich heen te slaan maar kon door het personeel worden overmeesterd, waarna hij aan de politie werd overgedragen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Vrijwel tegelijkertijd werd een 22-jarige Renkumer door het personeel onderschept die kennelijk van de gelegenheid gebruik wilde maken en er met een partij scheermesjes vandoor wilde gaan. Eenmaal buiten stuitte hij op winkelpersoneel dat hem zijn vlucht wilde beletten. De man sprong echter op zijn scooter en reed weg.

Daarbij reed de Renkumer in op de supermarktmedewerkers, die hem vervolgens van zijn scooter af trokken. De man kwam daarbij te vallen en liep vermoedelijk een botbreuk op. Hij is na behandeling in het ziekenhuis ook ingesloten in een politiecel. De scooter waarop de Renkumer reed bleek overigens gestolen.