Tiener (16) aangehouden voor overval

Geplaatst op 16 januari 2014, om 20:31 uur

ARNHEM – Het regionaal overvallenteam van de politie heeft woensdagochtend een verdachte aangehouden voor de poging tot overval op het Chinese restaurant aan de Kronenburgpromenade in september vorig jaar. Het gaat om een 16-jarige jongen uit Arnhem.

De overval werd destijds gepleegd op zaterdag 28 september 2013 omstreeks 20.15 uur. Toen kwamen twee gemaskerde mannen de zaak binnen die onder dreiging van een vuurwapen of iets wat daarop leek geld probeerden buit te maken. Dat lukte echter niet, waarna ze zonder geld afdropen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Bij de overval werden meerdere knallen gehoord door getuigen. Voor zover de politie nu kan beoordelen, is er toen niet met scherpe munitie geschoten maar gebruik gemaakt van een ander soort wapen, zoals een gasalarmpistool.

Van de aangehouden Arnhemmer wordt nog onderzocht welke rol hij heeft gespeeld rondom de overval. Bij de overval op het restaurant was destijds niemand gewond geraakt. De politie sluit meerdere aanhoudingen in de zaak niet uit en zet het onderzoek voort.