10 jaar cel en tbs voor wurgmoord Zevenaar

Geplaatst op 19 maart 2014, om 18:14 uur

ZEVENAAR – De man die 30 juli 2013 zijn ex-vriendin om het leven bracht door haar te wurgen heeft 10 jaar cel en tbs met dwangverpleging opgelegd gekregen door de rechtbank in Arnhem. Dat is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

De man uit het Duitse Elten heeft toegegeven dat hij zijn ex-vriendin heeft omgebracht, maar hij zegt dat de vrouw hem aanviel met een mes nadat hij midden in de nacht door het raam was geklommen om zijn spullen op te halen. De rechtbank gelooft hem niet.  Tijdens de anderhalf uur dat hij in de kamer zat zou de man drie keer de keel van de vrouw dicht hebben geknepen. Bovendien had de man voorbereidingen getroffen, de man had namelijk gekeken op Facebook om te kijken of het zoontje van de vrouw thuis was.  Dit had hij echter fout, het 7-jarig zoontje vond zijn dode moeder de volgende ochtend in een plas bloed op haar slaapkamer. Het zoontje belde zelf 112 en deed de deur open voor de hulpverleners.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De man kon het niet geloven dat de relatie beëindigd was. Toen hij dit wel realiseerde wilde hij zijn spullen opeisen. De vrouw weigerde dit omdat ze geen contact meer wou hebben met de man. Toen hij de vrouw om het leven bracht was hij onder invloed van alcohol en cocaïne. Een paar weken voordat de moord plaats vond had hij de vrouw bedreigd en geïntimideerd. Zo heeft hij de kat van de vrouw meegenomen en opgehangen, de vrouw vond het dode dier op haar verjaardag.  Ook zijn er aanwijzingen dat de man de auto van de vrouw had gesaboteerd. De broer van de vrouw ontdekte op tijd dat er met de wielophanging was geknoeid.

Zie ook:

–  Dode vrouw in woning Zevenaar gevonden
–  Man vast voor dode vrouw Zevenaar
–  Tweede man opgepakt voor moordzaak
–  Verdachte moordzaak Zevenaar uitgeleverd
–  Verdachte bekent doden van Zevenaarse
Man verdacht van ombrengen ex
– Eis: 10 jaar cel en tbs voor wurgmoordenaar