Brent na 5 maanden weer thuis

Geplaatst op 22 mei 2014, om 16:51 uur

DIEREN – De 5-jarige Brent Greven uit Dieren is na vijf maanden Amerika weer thuis. Brent is daar geholpen aan een zeldzame vorm van kinderkanker.

Op 19 april 2013 stortte het wereldje van de 4-jarige Brent Greven uit Dieren totaal in. Er werd een zeer zeldzame vorm van kinderkanker geconstateerd, zogenoemde Neuroblastoom stadium 4. Op 10 juli werd er een stichting opgezet voor Brent, zodat die naar Amerika kon om 20% meer overlevingskans te krijgen. Destijds werd daar ook aandacht aan gegeven bij GelreNieuws.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Brent is 28 december naar Amerika gegaan, waarna die in 5 maanden tijd in totaal 5 chemokuren heeft gekregen in het ziekenhuis in Amerika. Deze speciale kuur kon niet in Nederland worden uitgevoerd.

Donderdagochtend was het dan zover, in spanning kwamen zijn vader Ruud Greven, oma en Brent zelf terug in Nederland. Familie en vrienden stonden hun op te wachten bij Luchthaven Schiphol met twee zelfgemaakte spandoeken. Er was veel spanning bij Brent, maar al snel kon die spelen met z’n vriendinnetjes, broertje en zusje. Daarna gingen de vrienden en familie door naar de woning in Dieren, waar nog meer vrienden en familie op hem zaten te wachten. Een groot spandoek van spiderman ‘Welkom Thuis’ was er opgehangen. In de middag is hij nog eventjes langs school gegaan, waar veel leerlingen van de school hem met vlaggetjes stonden op te wachten.

Chantal, de moeder van Brent, is maar al te blij dat die weer thuis is. Brent z’n overlevingskans is stukken groter geworden, maar pas over vijf  jaar kunnen doktoren pas zeggen of die geheel genezen is. Hij zal tientallen keren bij het ziekenhuis een controle moeten ondergaan.