Net geopende speelterrein vernield

Geplaatst op 27 mei 2014, om 12:47 uur

APELDOORN – De politie is dringend op zoek naar mensen die meer weten over de vernielingen aangericht bij het pas geopende speelterrein de Matenschans. Het speelterrein is zaterdag 17 mei geopend en moest woensdag alweer gedeeltelijk worden afgesloten door de gemeente omdat de vernielingen het terrein onveilig maakten.

Het speelterrein is een aanwinst voor de buurt. De politie en gemeente vinden dat het niet onbestraft mag blijven dat vandalen het speelplezier van kinderen uit de buurt op deze manier verpesten. Zo is een valnet, het rubber bij een waterspeelplek en een trekvlot vernield. Ook is er graffiti gespoten en geprobeerd brand te stichten in en op de speeltoren.

De gemeente heeft aangifte gedaan van alle vernielingen en wil alle schade verhalen op de daders. De herstelwerkzaamheden zijn ook al gaande. De intentie is om het speelterrein zo snel mogelijk weer te kunnen openen.

De politie neemt deze vernielingen hoog op en heeft een onderzoek ingesteld. De politie roept iedereen die iets weet over welke personen verantwoordelijk zijn voor deze vernielingen met klem op om de politie te bellen via 0900-8844. Anoniem een melding doen, kan via 0800-7000.