Nederland gaat voor goud! Inbrekers ook…

Geplaatst op 5 juni 2014, om 17:33 uur

voetbalGELDERLAND – Onder het motto ‘Nederland gaat voor goud! Inbrekers ook…’ vraagt Politie Oost-Nederland voor en tijdens het Wereldkampioenschap voetbal extra aandacht voor insluipers.

bDoor in woningen waarbij ramen en deuren openstaan een oranje preventievoetje achter te laten, worden bewoners gewaarschuwd voor inbrekers en insluipers.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Onze voetballers spannen zich tijdens het WK 2014 maximaal in om wereldkampioen te worden. Wanneer bewoners gezellig bij de buren, familie of vrienden de wedstrijden bekijken of bij een overwinning de straat op gaan om feest te vieren, bestaat de kans dat inbrekers of insluipers toeslaan. De politie adviseert bewoners dan ook om voor vertrek te checken of alle ramen en deuren goed zijn afgesloten, zodat de feestvreugde niet kan worden verstoord.

Het terugdringen van het aantal woninginbraken, pakken van daders en voorkomen van nieuwe inbraken heeft een hoge prioriteit. Bij iedere woninginbraak waarvan aangifte is gedaan, start de politie een (buurt)onderzoek en vindt er forensisch onderzoek plaats. Daarnaast houdt de politie extra toezicht in wijken waar een verhoogd risico is op woninginbraken.

Mensen die meer informatie willen over het verkleinen van een woninginbraak, kunnen kijken op de politie website