Roemenen stelen brandstof in Zutphen - GelreNieuws        

Roemenen stelen brandstof in Zutphen

Geplaatst op 23 juni 2014, om 22:07 uur

foto: Persbureau HeitinkZUTPHEN – In de nacht van zondag op maandag heeft de politie vier Roemenen aangehouden op verdenking van diefstal van brandstof in Zutphen. Ook lag er een gestolen iPhone in hun auto.

Via een beveiligingscamera was rond 01.15 uur gezien dat op de Oostzeestraat twee personen op een bedrijfsterrein met zaklampen rondliepen, en daarna in een auto stapten. Deze informatie en een omschrijving van de auto is doorgegeven aan de politie, die de auto op aanwijzing van het beveiligingsbedrijf staande kon houden in Dieren.

In de auto zaten vier Roemeense mannen. In de laadruimte trof de politie enkele jerrycans met brandstof aan. In een tas werd ook een eerder deze maand in Roosendaal gestolen iPhone gevonden. Ondertussen onderzocht de politie aan de Oostzeestraat in Zutphen of daar een strafbaar feit gepleegd was. Er bleek inderdaad een bouwkeet opengebroken te zijn en van enkele kranen waren de doppen van de brandstoftanks afgedraaid. Hierop zijn de Roemenen aangehouden op verdenking van diefstal van brandstof en de iPhone.

De verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.