Lekgeslagen schip in Zutphen weggesleept

Geplaatst op 23 juni 2014, om 10:21 uur

20140622000730_IMG_9812ZUTPHEN – Het schip dat in de nacht van zaterdag op zondag lekgeslagen was op de IJssel bij Zutphen is maandagochtend weggesleept. Het schip is onderweg naar Amsterdam, daar zal het schip gemaakt worden.

Het gat was zondagavond provisorisch gedicht met houten planken en toen zijn de laatste laatste binnengestroomde waterrestjes weggepompt. Nog steeds is er geen duidelijkheid over hoe het gat heeft kunnen ontstaan. Rijkswaterstaat heeft een onderzoek gestart in de vaargeul maar hier is niks bijzonders aangetroffen. Nu doet de politie onderzoek of er iets in het water dreef wat het gat had kunnen veroorzaken.

Het scheepvaartverkeer was door het incident uren gestremd aangezien langs varende schepen voor een dreiging zorgde omdat het water stabiel moest blijven voor de operatie. Zondagmiddag was er een groot gedeelte van het water uit het schip gepompt waardoor het vaartuig hoger lag. Hierdoor was er minder aanzuigende werking en mochten de andere schepen weer door de vaargeul varen.

Video: Omroep Gelderland