Ooggetuige illegale dumping bewust aangereden

Geplaatst op 7 september 2014, om 14:57 uur

foto: Roland HeitinkKLARENBEEK – In de nacht van zaterdag op zondag is op de Kuipersmaat een 18-jarige fietser uit Klarenbeek bewust aangereden door een auto. Dat meldt de politiewoordvoerder.

De man fietste Omstreeks 00.45 uur over de Polderweg naar de Kuipersmaat toen hij op de Kuipersmaat twee mannen zag lopen. Zij stapten in een groene auto en reden weg. Op de plek waar de auto had gestaan zag de fietser een aanhangwagen staan met daarin aarde. Naast de aanhangwagen lag nog meer aarde. Toen de man langs de aanhanger reed, merkte hij dat er een auto achter hem reed. Hij stuurde de berm in, maar werd van achteren aangereden. De man kwam daarbij op de motorkap en vervolgens de grond terecht. Hij liep geen verwondingen op.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De auto bleek dezelfde te zijn als die even daarvoor was weggereden. Het betreft waarschijnlijk een groene Renault. Het vermoeden bestaat dat de mannen bezig waren met het illegaal dumpen van de aarde. De fietser kon na het incident zelf doorfietsen naar huis. Een onderzoek, o.a. naar de achtergebleven aanhangwagen, is ingesteld. De politie is op zoek naar eventuele getuigen van het incident of personen die de betreffende auto ’s avonds of ’s nachts mogelijk gezien hebben in de omgeving van de Kuipersmaat. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Apeldoorn via telefoonnummer 0900-8844.