‘Vergunning klopte van geen kant’

Geplaatst op 29 september 2014, om 08:07 uur

foto via twitter: @JouwHaaksbergen HAAKSBERGEN (LANDELIJK) – Het lijkt erop dat de vergunning die de gemeente Haaksbergen heeft afgegeven aan de organisator van het montertruck –evenement in strijd is met de internationale regels die gelden voor een dergelijke show.

Zo moest het publiek in Haaksbergen volgens de vergunning op ten minste tien meter afstand staan van de stunt. Internationaal geldt echter een minimumafstand van 45 meter.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Na de vele vragen heeft de gemeente de vergunning voor het evenement verspreid. Daarin staat onder meer dat publiek op ten minste 10 meter afstand moest staan. ,,Hiertoe dient een deugdelijke voorziening zijn te getroffen (dranghekken)”, schrijft de gemeente. Op beelden van het incident zijn de dranghekken goed te zien, maar de afstand van publiek lijkt kleiner.

Bovendien schrijft de zogeheten Monster Truck Racing Association (MTRA)voor dat toeschouwers nooit in de rijrichting van de monstertruck mogen staan, iets wat in Haaksbergen duidelijk wel is gebeurd, zo. Het is nu aan het Openbaar Ministerie en de Onderzoeksraad voor Veiligheid om te onderzoeken of er inderdaad te laks is omgesprongen met de veiligheid.

Tekst: De Telegraaf