Wethouders openen fietspad Leuvensedijk Groessen

Geplaatst op 10 september 2014, om 18:08 uur

Foto: Charles MollGROESSEN- Woensdagmiddag hebben twee wethouders van Duiven het fietspad aan de Leuvensedijk officieel geopend.

Dit fietspad, dat ruim 2 km lang is, vormt een waardevolle nieuwe schakel in het Gelderse fietsnetwerk. Mede dankzij de subsidie van de provincie Gelderland heeft de gemeente Duiven dit pad aan kunnen leggen. Hiermee draagt de gemeente een steentje bij aan recreatie en toerisme in het gebied van Rijnstrangen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Gerard van Hunen van de Historische Kring Duiven-Groessen-Loo hield een boeiende inleiding over het ontstaan en de ontwikkeling van dit natuurgebied, gevolgd door een kort betoog van de betrokken wethouders Henk Nijland en Sjef van Groningen. Vanuit de prachtig gelegen horecagelegenheid De Wellinghoeve wandelden de genodigden via een grindpad de dijk op. Daar werd het lint door beide wethouders doorgeknipt.

Alleen wandelaars en fietsers kunnen gebruik maken van dit pittoresk gelegen fietspad dat de bezoeker een kijkje geeft in de prachtige natuur van De Liemers.