Apeldoorner met 500 kg illegaal vuurwerk in huis

Geplaatst op 26 november 2014, om 11:36 uur

foto: Roland Heitink/Persbureau HeitinkAPELDOORN – In een huis aan de Wikkeweg in Apeldoorn heeft de politie dinsdagavond een grote hoeveelheid zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen en in beslag genomen. De bewoner is aangehouden.

De politie onderzocht een melding, dat de verdachte mogelijk in vuurwerk handelde. Bij een onderzoek werd op de oprit onder een zeil een stapel dozen aangetroffen. Deze waren gevuld met flower beds. In een schuur op het erf werd een grote hoeveelheid zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen. Dit is in beslag genomen. Het bleek om zo’n 500 kg te gaan.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie waarschuwt mensen, dat het kopen van illegaal vuurwerk strafbaar is. Bovendien vormen grote partijen (illegaal) vuurwerk die in woonbuurten of andere niet veilige plekken worden opgeslagen, een gevaar voor omwonenden. Jaarlijks vinden er ongelukken plaats met (illegaal) vuurwerk, met ernstig letsel tot gevolg. De politie vraagt informatie over de handel, het transport en/of opslag van gevaarlijk vuurwerk te melden via 0900-8844.