Politie zoekt getuigen van vreemde diefstal

Geplaatst op 24 november 2014, om 15:21 uur

politieauto34f3-e1302194365902-95x95APELDOORN – De politie zoekt getuigen van een diefstal die op zondag plaatsvond op de Oude Arnhemseweg in Apeldoorn. Bij de diefstal heeft de bestuurder van een zwarte Audi A4 een autosleutel van een Arnhemmer gestolen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Het incident vond omstreeks 13.40 uur plaats. Het is mogelijk een gevolg van een verkeersincident op de A50. De Arnhemmer reed van Deventer richting Arnhem en zag een zwarte Audi A4 dicht achter zich rijden. Op een gegeven moment kam de bestuurder naast hem rijden en het leek of er een aanrijding zou ontstaan. De Arnhemmer claxonneerde om de aandacht van de ander te trekken. Hij besloot de afrit Beekbergen/Loenen te nemen omdat hij geen goed gevoel bij het gebeuren had.

De bestuurder van de Audi deed dit ook en op de Oude Arnhemseweg werd de Arnhemmer gesneden en moest hierdoor stoppen. De andere bestuurder kwam naar hem toe, opende het portier en trok de autosleutels uit het contact. Hij haalde de contactsleutel van het bosje en nam deze mee. De rest gooide hij weg en de Arnhemmer bleef verbouwereerd achter.

De politie vraagt getuigen van het voorval en van de Audi-bestuurder is bekend, dat het om een blanke man van ongeveer 1.85 m gaat. Hij had een normaal postuur en lichtblond haar.