Moeder van vermiste Teun: ‘Mijn zoon is kwetsbaar’

Geplaatst op 25 november 2014, om 15:28 uur

22TWELLO – De moeder van de vermiste 17-jarige Teun Wolters uit Twello maakt zich zorgen om haar zoon. De jongen is autistisch en leeft volgens strakke rituelen. Juist daarom is zijn verdwijning zo zorgwekkend, laat ze weten tegenover het AD.

UPDATE: Vermiste 17-jarige Teun Wolters weer terecht

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Teun gaat normaal gesproken elke dag van 8.00 tot 10.00 uur naar het ROC Aventus in Apeldoorn. Na de twee uur les heeft hij een paar tussenuren. Hij komt dan altijd naar huis, laat zijn moeder  Carin Parie weten op de website van het AD.

Teun heeft vervolgens weer les van 15.30 tot 16.30 uur, waarna die altijd de trein pakt naar huis. Maar deze keer gebeurde het niet.  Teun is voor het laatst op het station in Apeldoorn gezien, waarna hij spoorloos verdween. Rond 17.30 uur sloeg de moeder alarm bij de politie.

Dorpsgenoten laten weten aan de bezorgde moeder dat Teun om 11.00 uur is gezien bij de C1000 in Twello en om 15.00 uur is gezien op het station in Apeldoorn, waar hij incheckte voor de trein naar Enschede.

Pinnen
Wat Teun normaal gesproken nooit doet is veel geld opnemen. Deze keer gebeurde dat wel, want er is namelijk tweemaal keer een bedrag gepind van 250 euro bij twee verschillende geldautomaten in Twello. Dat gebeurde om 11.27 uur en om 12:00 uur.  Misschien heeft iemand daar wel misbruik van gemaakt,’ zegt zijn moeder. ‘Normaal gesproken is die open over zijn spaargedrag. Hij koopt soms een zakje snoep, maar daar blijft het dan ook wel bij.’

Politie
De politie heeft maandagavond nog een burgernetactie opgestart, maar zonder resultaat. Vannacht patrouilleerde de politie rondom de school. Ook werd de school zelf, het ROC Aventus, grondig doorzocht. Rondom de stations van Twello en Apeldoorn werd tevergeefs gezocht naar de jongen.

‘Mijn zoon is erg kwetsbaar’

,,Mijn zoon is extra kwetsbaar”, zegt ze in tranen ,,Laat het alsjeblieft weten als je meer weet.”