Carjacking in Duiven blijkt verzonnen

Geplaatst op 6 mei 2015, om 02:03 uur

foto: Charles MollDUIVEN-In de nacht van dinsdag op woensdag vloog rond 00.45 uur een auto uit de bocht op de Noordsingel in Duiven, de bestuurder  raakte gewond en is aangehouden.

De man, een 26-jarige inwoner uit Zevenaar,  verklaarde tegenover de politie dat hij was overvallen in zijn auto en dat hij samen met de carjacker een ongeval had gekregen.  Met zeer hoge snelheid vloog hij op de Noordsingel in Duiven uit de bocht en crashte aan de overzijde van de weg op de afzetting van een fietstunnel.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De man probeerde al strompelend te vluchten, maar dankzij een goed signalement van getuigen kon hij even verderop worden aangehouden. Hij is daarna overgebracht naar de ambulance, behandeld en vervoerd naar het ziekenhuis. Gezien de schade aan de auto mocht hij van geluk spreken dat hij niet zeer ernstig gewond is geraakt.

De persoon was dus alleen en omdat hij sterk naar drank rook is er een bloedproef afgenomen die moet uitwijzen hoeveel de man gedronken had. Mede door de verklaring van getuigen twijfelde de politie aan zijn verhaal.