Mannen uit Arnhem, Rheden en Warnsveld aangehouden voor diefstal banden

Geplaatst op 1 mei 2015, om 11:34 uur

HENGELO – Donderdagavond heeft de politie dankzij een alerte getuige drie mannen kunnen aanhouden die vermoedelijk op het punt stonden om tractorbanden te stelen bij een bedrijf aan de Molenenk in Hengelo.

Vlak voor 22.00 uur meldde een getuige dat er een bestelbus verdacht stond opgesteld in de buurt van een bedrijfsterrein aan de Molenenk in Hengelo. De politie ging direct ter plaatse en trof de bus, maar geen personen aan. Na onderzoek in de buurt bleek een hekwerk vernield en trof de politie buiten de omheining drie grote tractorwielen aan die al klaar gezet waren.

Een medewerker van het bedrijf die in de omgeving aan het uitkijken was, zag even later drie personen lopen in Keijenborg en gaf dit door aan de politie. De politie trof de drie mannen op de Hengelosestraat en hield hen ter controle staande. Één van hen bleek de eigenaar van de bus te zijn. Hierop is het trio, mannen van 20, 23 en 24 uit Warnsveld, Arnhem en Rheden, aangehouden op verdenking van poging diefstal. De mannen zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.