Automobilist gevlucht na aanrijding met fietser met passagier

Geplaatst op 19 februari 2016, om 15:08 uur

Foto: Timo BoumanHUISSEN – Een automobilist die vrijdagochtend in Huissen een fietser aanreed is er na de aanrijding van doorgegaan.

Iets over 10.30 uur reed een fietser met een passagier achterop op de Wagenweg in Huissen toen zij werd aangereden door een auto. Bij de aanrijding werd het duo enkele meters door de auto meegesleurd. Uiteindelijk kwamen zij terecht in een naast de weg gelegen plantsoen met struiken.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Hoe de auto uiteindelijk met de fietser in botsing is gekomen is nog niet duidelijk. Volgens een getuige is de auto direct na de aanrijding met piepende banden achteruit gereden en is in de richting van Arnhem er doorgegaan.

Toevallig passerende BOA van de gemeente Lingewaard heeft nog geprobeerd om de auto tegen te houden. “Het is maar goed dat hij er niet voor gesprongen is, want anders had hij er ondergelegen. Die gene die achter het stuur zat wilde echt niet stoppen ” aldus de getuige.

De BOA heeft nog wel kans gezien een aantal belangrijke kenmerken van de auto te noteren, waaronder het kenteken. Volgens omstanders zou het gaan om een zilverkleurige Peugeot vermoedelijk van het type 206.

De fietser en de passagier zijn ter plaatse door ambulance personeel gecontroleerd waarnaar zij door de politie zijn meegenomen om hun verhaal te noteren. Zij kwamen er met lichte verwondingen vanaf. De Politie doet ter plekke onderzoek. Naar de veroorzaker van het ongeval wordt nog gezocht.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook