Getuigen zorgen voor aanhouding man met wapens, drugs en inbrekerswerktuig in Apeldoorn

Geplaatst op 4 april 2016, om 20:16 uur

 Foto; Charles MollAPELDOORN – Zondagavond 3 april zijn twee mannen aangehouden omdat zij inbrekerswerktuig in hun bezit hadden. Bij nadere controle van hun voertuig kwamen ook diverse illegale wapens en harddrugs tevoorschijn.

De politie ontving rond 23.30 een melding van een alerte getuige die zag dat er in de buurt van een woning in Ugchelen een bus geparkeerd stond en mensen met zaklampen rond schenen. Het zou gaan om een wat oudere, witte bus met twee inzittenden. De politie ging direct ter plaatse, maar de bus was in eerste instantie al verdwenen. Even later zag de politie het busje op de Laan van Westenenk rijden en werd de bus ter controle aan de kant gezet.

De inzittenden bleken een 32-jarige Apeldoorner en een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. In de bus trof de politie de nodige inbrekerswerktuigen aan, waaronder een betonschaar, schroevendraaiers en kniptangen. Hierop zijn de mannen aangehouden. Alle gereedschappen zijn in beslag genomen door de politie.

Bij nadere inspectie van het voertuig bij het politiebureau, trof de politie ook nog xtc-pillen, een wikkel speed en een boksbeugel aan in de bus. Ook deze spullen zijn in beslag genomen, omdat het gaat om overtredingen van de Wapenwet en de Opiumwet.

De mannen zijn na verhoor heengezonden maandagmiddag, de Apeldoorner met een dagvaarding en de andere man met een boete op zak. De politie maakt een proces verbaal op.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook