Politie waarschuwt hondenbezitters voor gebakken spons

Geplaatst op 14 april 2016, om 11:08 uur

foto: Politie Aalten - DinxperloGELDERLAND – Hondenbezitters opgelet! Op verschillende plekken in Gelderland zijn deze week gebakken spons gevonden, dit meldt de politie in onder andere Lobith en Bredevoort.

Zo werd stukjes gebakken spons gevonden in tuinen van hondenbezitters in Lobith, bij de fietsenstallingen van de Slingeplas in Bredevoort en er zouden ook stukken gevonden zijn in Arnhem-Noord. Het eten van spons kan zeer gevaarlijk zijn voor uw trouwe viervoeter. De spons zet uit in de maag van uw huisdier waardoor deze zichzelf niet meer kan ledigen en raakt daardoor pijnlijk verstopt. De spons kan ook in de darmen vast lopen met als gevolg dat het voedsel niet meer kan passeren. Mocht uw hond in de struiken per ongeluk toch spons eten dan dient u te letten op de volgende symptomen: braken, buikpijn en diarree. Voor kleine hondjes zoals chihuahua’s kan een enkel klein stukje al levensbedreigend zijn.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Wat kunt u doen om dit te voorkomen?
Zorg dat u uw hond aangelijnd uitlaat, ook op de plaatsen waar uw hond los mag lopen. Houdt uw hond in de gaten tijdens de uitlaatbeurt. Ruim stukken spons op als u deze vindt en voorkom dat andere hondjes hun tanden erin zetten, aldus de politie.

Hebt u tips voor de politie of weet u wie dit doet bel dan met de politie op: 0900-8844

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook

Met dank aan de foto: Politie Aalten – Dinxperlo