Automobilist (18) onder invloed veroorzaakt veel schade

Geplaatst op 7 mei 2016, om 05:00 uur

foto: Roland HeitinkOOSTERBEEK – Een 18-jarige automobilist uit Barneveld heeft vrijdag laat in de avond voor veel schade veroorzaakt op de Utrechtseweg bij Oosterbeek. Zaterdagmiddag maakt de weg nog deel uit van de Giro d’Italia die door de regio trekt. Politieagent Carlo Hoedt plaatste een reactie op Twitter: ‘Jong, alcohol dom’.

De bestuurder die vanuit Arnhem richting Oosterbeek reed, is ter hoogte van het Mariendaal tegen een middengeleider gebotst. Hierbij heeft hij diverse verkeersborden kapot gereden en is hij op het naast gelegen fietspad tot stilstand gekomen. ‘De bestuurder mag van geluk spreken dat hij de overige palen gemist heeft en dat er geen gewonden zijn gevallen’, aldus de politie ter plaatse. In de auto zaten nog twee jongemannen, beide wonend in Barneveld.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Het geluk bleek echter van korte duur voor de bestuurder. Na onderzoek bleek dat de bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde. Hij is meegenomen naar het bureau en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Ook is zijn rijbewijs, die hij net twee maanden in zijn bezit had, ingevorderd. De bestuurder mag zich binnenkort bij de rechter komen verantwoorden.

Giro d’Italia
De Utrechtseweg is zaterdagmiddag volledig afgesloten vanwege de Giro d’Italia die over deze weg rijdt. De gemeente laat morgen een speciale veegmachine het wegdek schoonmaken. Ook zullen de gaten in het wegdek, die ook veroorzaakt zijn door dit ongeluk, dicht worden gemaakt.