Bevrijdingsvuur uit Wageningen aangekomen in Huissen - GelreNieuws        

Bevrijdingsvuur uit Wageningen aangekomen in Huissen

Geplaatst op 5 mei 2016, om 06:36 uur

foto: Patrick ApenhorstHUISSEN – In Wageningen is traditioneel het Bevrijdingsvuur ontstoken wat hierna door een groep van meer dan zestig estafettelopers door het hele land verspreid, waaronder naar de Markt in Huissen.

De bevrijdingsvlam werd tijdens de ceremonie door twee Britse veteranen naar het 5 Mei plein in de stad gebracht. Burgemeester van Rumund heeft daarna het vuur tijdens een ceremonie ontstoken. Dat gebeurde voor het historische Hotel de Wereld, waar in 1945 de capitulatie werd getekend.

Meer dan zestig estafettegroepen verspreiden het vuur door heel Nederland. Het verspreiden van het Bevrijdingsvuur staat symbool voor de bevrijding van heel Nederland. Zo is ook een estafette groep naar Huissen gelopen vanuit Wageningen. Ze hebben er ruim 3 uur over gedaan, maar zij hebben de finish gehaald en de vlam is aangekomen. De vlam zal de gehele Bevrijdingsdag branden.

Om 11.00 uur zal het vuur in Huissen weer verdeeld worden over de gemeente Lingewaard. Vanaf de Markt zullen er na een korte ceremonie een aantal groepen lopers het vuur naar de andere kernen van Lingewaard brengen.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook