Heftige achtervolging Arnhem: politie spreekt lof uit over melder - GelreNieuws        

Heftige achtervolging Arnhem: politie spreekt lof uit over melder

Geplaatst op 4 mei 2016, om 22:37 uur

foto: Jean-Marc RegelinkARNHEM/DUIVEN – De politie uit Duiven heeft woensdag de oplettende melder bedankt nadat hij afgelopen dinsdag een melding deed van een diefstal van ijzer. Deze diefstal vond plaats bij het afgebrande Melis Transport in Duiven. Deze melding resulteerde in een achtervolging Duiven, Velp en Arnhem met aanhoudingen tot gevolg.

De oplettende melder zag drie personen door de hekken het terrein van het afgebrande Melis Transport in Duiven op lopen. De melder bedacht zich geen moment en belde de politie. Hij kijkt toe hoe ze de spullen in de auto laden en weg reden. De melder gaf direct het kenteken van de vluchtauto door aan de meldkamer van de politie en welke kant ze op vluchten.

Achtervolging
De gealarmeerde politie kwam op de A12 de vluchtauto tegen met drie inzittende en zette hierna de achtervolging in. Deze ging onder andere via Duiven en Velp naar Arnhem waar de politie kans zag om op de Houtmanstraat de vluchtende auto klem te rijden. Bij deze achtervolging is ook een onschuldige scooter geraakt. Drie politieauto’s zijn beschadigd geraakt door de achtervolging. Hierbij is niemand gewond geraakt.

Ophef
Er is veel ophef ontstaan over het optreden van de politie. Zo vragen mensen zich af of de politie niet te hard heeft opgetreden en de verdachte te vaak en te hard heeft geslagen met zijn wapenstok. De politie zegt hierover dat het allemaal te voorkomen was geweest als de bestuurder normaal gehoor had gegeven aan het stopteken dat de politie hem gegeven had en hij daarop was gestopt. “Het is een wonder dat er niemand gewond is geraakt bij deze achtervolging” zoals de politie uit Arnhem-Noord zegt.

Lof
Door de oplettende melder heeft de politie de drie verdachte kunnen aanhouden, daar is de politie dan ook zeer blij mee. Ziet u een verdachte situatie twijfel dan niet en bel 112. Zoals de politie uit Duiven zegt: “Alle lof voor deze melder”

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook