VIDEO VAN ARRESTATIE: Wilde politieachtervolging na inbraak in Duiven eindigt in Arnhem

Geplaatst op 3 mei 2016, om 21:25 uur

ARNHEM – Een auto is dinsdagavond omstreeks 18:20 uur na een achtervolging door de politie klemgereden op de Houtmanstraat in Arnhem. De bestuurder wordt verdacht van een inbraak op het industrieterrein in Duiven.

Nadat de politie een melding kreeg van een oplettende voorbijganger, heeft zij de achtervolging ingezet. De voorbijganger noteerde het kentekenen van de vluchtende auto met de verdachten. Op de A12 kwam de politie de betreffende auto tegen en zette een achtervolging in. De auto van de inbrekers werd door 5 politiewagens en een motoragent klemgereden. De man werd door een agent door het raam uit de auto getrokken. Deze raakte hierbij gewond aan zijn hand.

De bestuurder had eerder al twee vrouwen uit de auto gezet. Zij zijn door de politie ook aangehouden en zijn meegenomen naar het politiebureau.

Onschuldige scooter
Bij de achtervolging raakte een politiewagen, nabij winkelcentrum Presikhaaf, ook een onschuldige scooter. Deze kwam onder de politiewagen terecht. Er zouden geen gewonden bij deze achtervolging zijn gevallen.

Aangehouden
De politie heeft drie aanhoudingen verricht. Zowel meerdere politieauto’s, als de auto van de verdachte, zijn beschadigd geraakt bij deze achtervolging.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook