Grote brandweerinzet bij grote heidebrand in Hoog Soeren - GelreNieuws        

Grote brandweerinzet bij grote heidebrand in Hoog Soeren

Geplaatst op 6 mei 2016, om 10:31 uur

foto: Patrick ApenhorstHOOG SOEREN – Vrijdagochtend is er omstreeks 9:40 uur een grote brand uitgebroken op de heide in Hoog Soeren. Er geldt een code oranje voor het risico op natuurbanden in Gelderland.

De brandweer probeert met deze grote inzet voor elkaar te krijgen dat deze brand zich niet verder ontwikkeld en daardoor snel gedoofd wordt. De politiehelikopter vliegt ook in de lucht om vanuit de lucht ondersteuning te bieden. Er zijn zeker 10 bosbrandbestrijdingsvoertuigen van de brandweer ingezet en ook zijn grote tankwagens met water gealarmeerd voor extra waterwinning wegens gebrek aan water in het bos. Over de exacte grote van de brand is nog niets bekend. Het begin van de rookwolken zijn waar te nemen al in Beekbergen.

Brandweerpelotons
Inmiddels zijn er al 4 pelotons van de brandweer gealarmeerd voor deze brand. Per peloton zijn er 4 bosbrandbestrijdingsvoertuigen die naar de brand gaan.

Code oranje
Vanaf vandaag geldt een code oranje voor natuurbrandgevaar boven heel Gelderland. Dit betekend dat er een hoog risico is op natuurbranden. Mocht er een brand uitbreken, rukt de brandweer vandaag met extra veel materieel uit.

Later meer…

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook