Grote schade in beeld na brand op heide Hoog Soeren - GelreNieuws.nl

Grote schade in beeld na brand op heide Hoog Soeren

Geplaatst op 7 mei 2016, om 07:53 uur

foto: Roland HeitinkHOOG SOEREN – Vrijdag heeft er in Hoog Soeren een grote heidebrand gewoed. De schade is groot, de woordvoerder van de hulpdiensten spreekt over een grootte van 15 voetbalvelden.

De brand werd rond 9:40 uur ontdekt. De brandweer heeft direct groot materieel ingezet om voor elkaar te krijgen dat de brand zich niet verder kon ontwikkelen. Een politiehelikopter gaf van uit de lucht ondersteuning met het aansturen van de brandweerwagens naar de brand. Er waren zeker 10 bosbrandbestrijdingsvoertuigen van de brandweer ingezet. Ook werden er grote tankwagens met water ingezet voor extra waterwinning wegens gebrek aan water op de hei. De rookwolken waren in verre omtrek te zien.

Schade
De schade door de brand is groot, zeker 15 voetbalvelden. Op de heide zaten ook dieren die de brand niet overleeft hebben, om hoeveel dieren het gaat is niet bekent. De natuurbeheerders hebben, nadat de brand geblust was, gekeken hoe de heide er aan toe was. Een slang die op de hei nog aanwezig was is volgens de boswachter één van de weinige dieren die de hitte heeft overleefd.

Code oranje
Vanaf vrijdag geldt code oranje voor natuurbrandgevaar in heel Gelderland. Dit betekend dat er een hoog risico is op natuurbranden. Mocht er een brand uitbreken in de natuur dan rukt de brandweer met extra veel materieel uit.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook